Corona-proof diensten

Corona-proof Top2000-kerkdiensten

Door de verschillende maatregelen kunnen we diensten niet organiseren zoals we eerder gewend waren en dus zullen we andere manieren moeten bedenken om toch een veilige Top2000-kerkdienst te kunnen organiseren.

Hieronder een aantal ideeën.

Top2000-kerkdienst online

Net als vele kerkdiensten de afgelopen maanden kun je ook de Top2000-kerkdiensten online aanbieden. Elke kerk kan dit zelf oppakken. Om mensen bij de dienst te betrekken zou het wel leuk zijn om de kijkers iets aan te bieden voorafgaand aan de dienst. Denk bijvoorbeeld een kaasplankje via de kaasboer om de hoek. Zo steunen we tegelijkertijd de lokale middenstand.

Het streamen van een dienst kan op verschillende manieren. Wellicht is er iemand binnen jullie gemeente die hier verstand van heeft. Of is er reeds apparatuur aanwezig om dit te streamen. Uiteraard is het ook mogelijk om een chatfunctie toe te voegen zodat er meer interactie plaats kan vinden.

Tijdens een online dienst kun je gebruik maken van het Whatsapp gebed. Op die manier kunnen de mensen thuis meebidden. Ook kun je interactie verkrijgen door gebruik te maken van de mentimeter. Met de mentimeter kun je mensen woorden laten insturen die een woordwolk maken. Je zou na elk nummer kunnen vragen welke gedachte er bij ze opkomt.

Top2000-kerkdienst drive-inn

Een top2000-drive-inn-kerkdienst. Een grote parkeerplaats, mensen met auto’s die komen genieten van een prachtige dienst. De band in een trailer, de predikant die tussen de auto’s doorloopt. Eventueel het geluik afgespeeld via de FM frequentie in de auto. Praat eens met de gemeente over de mogelijkheden om dit op te kunnen zetten.

Let goed op de zichtlijnen, heb je genoeg aan het podium (is deze vanuit alle auto’s te zien? Of moeten er nog ledschermen worden ingericht? Zodat je het allemaal nog beter kunt zien? Je zou eens na kunnen vragen bij partijen die ook buitenbioscopen (drive-inn bioscopen) organiseren. Een mooie kans en bij regen kan iedereen toch komen. Leuk ook om iets lekkers aan te bieden in de auto, zodat een ieder van de dienst kan genieten.

Eventuele andere opties

Hieronder zijn nog 2 andere mogelijkheden voor een Top2000-kerkdienst. Let op dat we hierin wel de huidige coronamaatregelen in acht houden. Dit betekent, op het moment van schrijven (28 oktober 2020), binnen max 30 personen en buiten max 40 personen met 1,5 meter afstand.

Top2000-café

We maken een café opstelling, verlengen de dienst en maken tijdblokken van 3 kwartier. Na 3 kwartier komen de nieuwe bezoekers en verlaten andere bezoekers de kerk. We kunnen dan of de dienst herhalen of doorgaan, zodat mensen evt thuis kunnen blijven genieten.

Door losse tafels te plaatsen is het mogelijk om gezinsleden uit één huishouden bij elkaar te plaatsen, waardoor het een stuk veiliger is. Desgewenst kan er voorafgaand aan de dienst een reservering worden gemaakt, waarin men aangeeft met hoeveel personen (uit hetzelfde huishouden) men aanwezig gaat zijn. Hierdoor is het mogelijk om de tafels en stoelen voorafgaand aan de dienst klaar te zetten.

Als er meerdere diensten achter elkaar gaan plaatsvinden ivm de capaciteit, dan doe je er als organisatie goed aan om er iets tijd tussen te houden zodat het mogelijk is om de café opstelling opnieuw in te delen.

Top2000-kerkdienst buiten

Buiten kunnen en mogen we meer. Als we de dienst naar buiten trekken hebben we meer mogelijkheden om mensen te ontvangen en extra voordeel, we zijn ook als kerk meer zichtbaar.

Er zijn kerken die gebruik maken van een mobiele podiumwagen. Er zijn kant en klare vrachtwagens te huur met podium en geluidsinstallatie of misschien kunnen jullie als organisatie gebruik maken van een podium in jullie dorp of stad. Vergeet ook niet de sportlocaties zoals sportvelden. Ook hier zijn ze vaak ingericht op buitenevenementen.

Heb je zelf een goed idee voor een Corona-proof Top2000-kerkdienst? Mail ons je idee of laat een post achter op ons forum!

Aanmelden bij Top2000kerkdienst.nl

Twijfelde je over het organiseren van een dienst, maar heb je na het lezen van deze informatie vertrouwen om jullie eigen Top2000-kerkdienst te organiseren?

Meld je dan aan en ontvang de benodigde documentatie om een dienst te organiseren. Bij pakket B én C krijg je bovendien de mogelijkheid jouw dienst extra onder de aandacht te brengen, want via het eigen gedeelte op de website (de gemeentepagina) kun je bezoekers laten stemmen en registreren voor de dienst, beschik je over een actuele Top10, kun je nieuws plaatsen en bestaat er de mogelijkheid bezoekers contact te laten opnemen met jullie als organisatie.

De uitgebrachte stemmen komen direct bij jullie terecht (met eventuele motivatie), dus zo organiseer je jullie eigen Top2000-kerkdienst met het grootste gemak!

Succes met de voorbereiding!