Collecte informatie

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerk in Actie helpt vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Geef ook!

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt.

Zoals Hamid (14) uit Afghanistan:

Hamid voelt zich op Lesbos opnieuw in een oorlogsgebied: voedsel en water zijn op rantsoen, geweld ligt overal op de loer. Iedere dag staat hij uren in de rij om eten en water te halen voor zijn familie. Zijn droom? Naar school kunnen, dokter worden en thuiskomen in een schoon en veilig huis, in een veilig land.

 

Vluchtelingenkinderen zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten , Azië en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid.

En Joyce (6) uit Congo:

Joyce vluchtte vanwege geweld, bedreigingen en armoede met haar ouders en broertje uit Congo en kwam in juni aan op Lesbos. Ze kregen al snel te horen dat hun asielaanvraag is afgewezen. Wat nu? Joyce is in haar jonge leven nog nauwelijks naar school geweest. Ook zij wil later heel graag dokter worden. Haar wens voor nu? Een pop om alvast mee te oefenen.

 

Is dit de plek waar ze eindigen? Met Kerst komen we voor hen in actie. Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Wat kan Kerk in Actie doen met uw steun?

  • Voor 10 euro krijgt een vluchtelingenkind een pakket zeep en andere items voor persoonlijke verzorging
  • Voor 16 euro krijgt een vluchtelingengezin een voedselpakket
  • Voor 25 euro kan een vluchtelingenkind op Lesbos een maand naar school

Als organisatie van de Top2000-kerkdiensten staan we deze kinderen en hun families graag bij! Wij hopen dat ook u zich in dit doel kunt vinden. Het betreft een kerstcollecte van Kerk in Actie. Meer informatie over deze actie is terug te lezen op de website van Kerk in Actie.

Van de collecte zal 25% (met een maximum van €65,-) worden ingehouden om dit initiatief te waarborgen.
Na afloop van de dienst ontvangt u een instructie over de betaling hiervan.

Collectes kunnen worden overgemaakt naar:

Stichting Top2000-kerkdienst
SNS: NL77 SNSB 0773 1848 99
OVV: naam + plaats kerk