WhatsApp gebed

Wil je tijdens jullie Top2000-kerkdienst gebruik maken van het WhatsApp gebed? Lees dan snel verder hoe je dit eenvoudig kunt realiseren tijdens jullie dienst.

WhatsApp gebed

Met het WhatsApp gebed is het mogelijk om bezoekers een WhatsApp te laten sturen naar een 06-nummer. Dit kan met Whatsapp desktop ontvangen worden op een computer. Vervolgens modereer je de binnen gekomen berichten en plaats je deze in e-praying.com tool. Door een speciale URL op te nemen in je presentatie software worden de berichten op de beamer getoond.

E-praying tool

Hieronder volgt een omschrijving om gebruik te maken van de E-praying tool welke hiervoor speciaal ontwikkeld is. We leggen hier uit hoe je deze tool kunt inzetten tijdens jullie kerkdienst. Om te beginnen dien je eerst een account aan te maken.

In het scherm ‘verzend je berichten’ (stap 4) staat de volgende tekst:

‘De PIN-code die je nodig hebt voor de view-mode staat rechts op deze pagina afgebeeld. Je kunt deze modus ook direct bezoeken via deze link. De URL van de view-mode dien je uiteindelijk te embedden/integreren in de door jou gebruikte presentatie-software.’

Onder ‘deze link’ staat de webpagina/url die opgenomen moet worden in de presentatie tool.

Het whatsapp-gebed ziet er uit als hiernaast.

Whatsapp instellen op je pc.

Download Whatsapp voor de pc/mac en installeer deze op je computer.

Nadat je Whatsapp geïnstalleerd hebt kun je een telefoonnummer koppelen aan het programma. Vanaf dat moment komen je Whatsapp berichten ook aan op je computer.

Je krijgt tijdens de Top2000-kerkdienst dus berichten binnen op je pc via whatsapp, deze kopieer je naar de online e-praying tool en klikt daar op verzenden.

Op de beamer verschijnen de gebeden 1 voor 1 en kunnen de bezoekers deze meelezen.


Nog even in het kort het WhatsApp gebed stappenplan

  1. Zorg voor een 06-nummer die gebruikt kan worden om de berichten te ontvangen. Dit kan een eigen nummer zijn, maar beter is het om hier een speciaal nummer voor te gebruiken. Bijvoorbeeld met een losse simkaart.
  2. Communiceer vooraf en tijdens de dienst naar welk 06-nummer de berichten verstuurd kunnen worden, zodat mensen dit nummer vast kunnen opslaan in hun telefoon.
  3. Als het gebed aanvangt toon je nog 1 keer het telefoonnummer
  4. Daarna kan de band hun nummer spelen en kan het bidden beginnen
  5. Bekijk de berichten in whatsapp en modereer waar nodig, kopieer de berichten
  6. Plaats de gebeden door deze op de E-praying-pagina te plakken en te versturen
  7. Zodra je op ‘Verzenden’ drukt worden de berichten gepushed op de speciale webpagina.
  8. Toon deze pagina of embed deze informatie in een presentatiesoftware naar keuze.