Top2000-kerkdienst biedt zich aan!

Top2000-kerkdienst biedt zich aan!

Dominee Fred Omvlee ontving een bijzonder aanbod: dominee Gerrit van Dijk biedt zich met de band Major Seventh aan voor een Top2000-kerkdienst.

“In veel kerken wordt gedacht aan het organiseren van een Top2000-kerkdienst. Vanuit MijnKerk.nl wordt veel aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan. Voor sommigen is het toch een brug te ver. Houdt het dan op? Dat hoeft niet. Voor kerken die toch graag een Top2000kerkdienst willen, bieden wij onszelf aan.

‘Wij’ zijn Major Seventh, een 8-koppige band die de muziek van de Top2000 tot leven brengt in een dienst samen met Gerrit van Dijk, predikant in Maassluis. Wat we aanbieden is in feite een ‘gewone’ kerkdienst met de gangbare onderdelen. Alleen zijn al die elementen, zoals een preek, voorbeden, kyrië-gebed en gloria, vervangen door een popsong die past op die plek. In deze Top2000-kerkdienst voert muziek de boventoon. Korte teksten verbinden de verschillende onderdelen, geven het kader aan door middel van ‘luisterhints’. Het geheel omvat zo’n veertien popsongs uit de Top2000 en de dienst duurt 70 minuten. U krijgt een indruk van de band in dit promotiefilmpje.

Compleet
Wij bieden een compleet programma met geluid, licht en beeld dat het beste tot zijn recht komt in een theater-setting. Dat betekent dat deze Top2000dienst niet in elk willekeurig kerkgebouw gehouden kan worden. De ruimte moet geschikt zijn qua akoestiek en belichting. Wij bieden u het programma compleet aan, inclusief licht en geluid en bijbehorende technici. U hoeft alleen de ruimte te regelen. Als er geluids- en lichtapparatuur bij u aanwezig is, bekijken we of deze voldoet aan wat nodig is voor een goede uitvoering.

Data
Een Top2000-kerkdienst komt het best tot zijn recht in de periode dat de Top 2000 wordt uitgezonden, tussen 25 en 31 december. Op zondag 27 december verzorgt Major Seventh de Top2000kerkdienst in Maassluis. Dat betekent dat 28, 29 en 30 december een optie zijn om dit evenement in uw kerk op de kaart te zetten. Data buiten de ‘Top2000periode’ zijn in overleg bespreekbaar.

Interesse?
Wilt u weten wat de kosten zijn? Neem voor meer informatie contact op met Gerrit van Dijk, gvandijk35@caiway.nl of telefonisch via 010-5903518.”

Deel dit bericht