Wit Licht – The Passion

Wit Licht – The Passion

Vandaag, dinsdag 21 maart, begint de lente. Nog een paar weken en dan is het Pasen. John denkt terug aan The Passion van 2015. De rol van Judas werd gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge. Zijn vertolking van het lied ‘Wit Licht’ was prachtig. “Gedragen door het witte licht”. Voel jij je gedragen, in het leven?

The Passion

Al een aantal jaren is er jaarlijks The Passion op de televisie. Er zijn christenen die het ‘not done’ vinden om het paasverhaal op een dergelijke wijze weer te geven. Ik vind het fantastisch. De uitzending weer door miljoenen mensen bekeken. Wat wil je nog meer! De boodschap van Pasen komt op een prachtige wijze onder de aandacht. En wat een boodschap. Een boodschap van hoop, liefde, vriendschap en één grote uitnodiging om ons te verbinden met God. Uit vrije wil. Want dat is zo bijzonder aan onze Schepper. Hij heeft ons een vrije wil gegeven. En wij mogen kiezen of we in zijn boodschap willen geloven. Of we Hem achterna willen. Of we, daar waar het nodig is, ons willen laten dragen.

Lot en bestemming

In 2015 speelde Jeroen van Koningsbrugge de rol van Judas. Zijn vertolking van ‘Wit Licht’ vond ik indrukwekkend. Was het Judas zijn lot om de verrader van Jezus te worden? Zijn bestemming? Of had hij een keus? Heb ik een vrije keus? Of leef ook ik naar mijn lot en bestemming? Ik ervaar dat ik een vrije keus heb. Een keus om er het beste van te maken. Dat is mijn bestemming.

Het valt mij toe ….

Door alles wat ik leer in het leven kom ik steeds meer tot de conclusie dat mijn leven bestaat uit keuzes en omstandigheden. Soms heb ik invloed op mijn omstandigheden en soms helemaal niet. Het enige waar ik echt over ga is over mezelf. Over de keuzes die ik kan maken. Momenteel verwonder ik mij over verschillende dingen die in mijn leven gebeuren. Specifiek de fijne dingen. Ik sprak afgelopen weken een aantal mensen waarin ik zei: ‘het valt mij toe.’ Alsof het bestemd is om op mijn pad te komen. En ik voel mij gezien door het leven. Door de Schenker van het leven. Ik heb ervaren dat Hij mij heeft gedragen daar waar het nodig was en dit opnieuw zal doen wanneer het passend is … een ‘zekerheidje’ in mijn leven.

Gedragen door het witte licht
stijg ik uit boven mezelf ken ik even geen gewicht 
meer dan een schaduw in het witte licht 
met open ogen in de zon 
want die ziet mijn gezicht

Deel dit bericht