Miracles (Someone Special) – Coldplay ft. Big Sean

Miracles (Someone Special) – Coldplay ft. Big Sean

De nieuwste song van Coldplay “Miracles (someone special)” gaat over geloven in jezelf. Je doelen nastreven. Voor dit lied zocht Coldplay de samenwerking met rapper Big Sean.

Levensles

My father said never give up son
Just look how good Cassius become
Mohammed, Mahatma and Nelson
Not scared to be strong

Chris Martin begint met een les die hij van zijn vader kreeg: Geef nooit op! Kijk naar je idolen Cassius Clay (dat is Mohammed Ali), Mahatma Gandhi en Nelson Mandela. Het waren gewone jongens die uitgegroeid zijn tot zeer  invloedrijke personen. Het geheim? Wees niet bang!

Uitdaging

Wanneer anderen je de grond inboren en zeggen: “Het wordt nooit iets met jou” of “Jij bent een mislukkeling”. Dan kun je twee dingen doen. Je kunt weglopen van je uitdagingen. Laat een ander het maar oplossen. Maar je kunt ook de moeilijkheden aanpakken en zo uitgroeien tot een sterk persoon.

My father said never give up son
Just look what Amelia and Joan done
Or Rosa, Teresa their war won
Not scared to be strong

Kijk eens naar Amelia (Earhart), zij was de eerste vrouw die solo over de Atlantische Oceaan vloog. Joan (Jeanne d’Arc), een heldin uit de 15e eeuw, of Rosa (Parks), die opkwam voor de burgerrechten. Denk aan (moeder) Teresa die zorgde voor de allerarmsten, zij kreeg de Nobelprijs voor de vrede. Grote veranderingen beginnen klein. Deze vrouwen waren niet bang.

Jij bent bijzonder

Het lied Miracles motiveert, inspireert en moedigt aan. Wees je zelf, wees niet bang, dan ben je heel bijzonder.

Yeah you could be someone special
You’ve got bright in your brains and lightning in your veins
You’ll go higher than they’ve ever gone
In you I see someone special
You’ve got fire in your eyes and when you realize you’ll go further than we’ve ever gone
Just turn it on 

Big Sean

Dan komt rapper Big Sean aan het woord. Hij put uit eigen levenservaring. Hij had geen rooie cent, kon z’n lesgeld niet betalen. Hij voelde zich gevangen in zijn armoede. Hij had alle statistieken tegen, kansarm…
Tot hij zich realiseerde dat hij niet in de statistieken moet geloven maar in zichzelf.
Haal je diploma en ga aan de slag! Neem je muziek serieus, maak er echt werk van. Je kunt naar een show kijken, je kunt ook een show maken. Laat zien wat je kunt!

Geloof niet in statistieken, geloof in jezelf!

Motivation-song

De song Miracles (someone special) is een echte ‘motivation-song’. Ga ervoor! Je kunt het! De rap van Big Sean is een ‘real American Success Story’. Van krantenjongen tot miljonair. De videoclip versterkt dit beeld nog eens. Dromen, durven, doen! Hier is natuurlijk wel iets op af te dingen. Niet alle willen is kunnen…. helaas. Geluk zit ook niet altijd in je eigen welvaart en succes. Juist iets doen om- en voor een ander kan veel betekenis geven aan je leven.

Misschien vind je me te braaf met deze analyse, dan kan. Misschien vind je het gewoon een lekker liedje. Dat laatste vind ik ook. Ik zet ‘m aan tijdens het hardlopen. Ik loop de laatste week verder en harder, dat wel…

 

Deel dit bericht