Kerk, Serious Request én TOP2000

Kerk, Serious Request én TOP2000

De TOP2000 gebruiken in de kerk is nog lang niet gewoon, maar heel nieuw is het ook niet meer. Al bijna 100 kerken hebben zich bij www.top2000kerkdienst.nl gemeld om dit jaar een TOP2000 dienst of event te organiseren.

Als je de TOP2000 kunt integreren met een activiteit van de kerk dan kun je allerlei andere eigentijdse muziekevenementen natuurlijk ook inzetten…

Kerk en Serious Request

Hét voorbeeld daarvan dit jaar is Serious Request ZaanstadNiet met dj’s maar met dominees: van zondag 18 tot zaterdag 24 december trekken de dominees Antonie Holleman en Sjaak Visser zich terug in een Zaans glazen huis.

De dominees eten niet, zijn 6 dagen binnen, maar ontmoeten wel mensen. Zo zijn zij er voor een goed gesprek en begeleiden ze diverse activiteiten als ‘een goed begin van de dag’, een kerststal, de komst van scholen, een filmavond, live muziek en een fototentoonstelling.

Sjaak Visser: “Ik zie het meeste ernaar uit om mensen te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. Ik zie het meeste op tegen 6 dagen lang geen koffie drinken – en dat in een koffiezaak waar steeds de geur van heerlijke koffie hangt!”

Op 24 december wordt het opgehaalde bedrag naar Breda gebracht waar het échte glazen huis staat. Het doel van Serious Request Zaanstad is €10.000,- brengen. Op kominactie.3fm.nl/actie/drie-dominees-sluiten-zich-op kun je de actie steunen.

Kerk, Serious Request én TOP2000

Morgen, 18 december, start Serious Request Zaanstad met een muzikaal samenzijn vol prachtige muziek uit de Top2000. Leuk zo’n combinatie van kerk, Serious Request en TOP2000!

Deel dit bericht