Keep the Faith – Georgië gelooft erin op het Songfestival

Keep the Faith – Georgië gelooft erin op het Songfestival

Tijdens de eerste halve finale van het Songfestival strijden Zweden, Georgië, Australië, Albanië, België, Montenegro, Finland, Azerbeidzjan, Portugal, Griekenland, Polen, Moldavië, IJsland, Tsjechië, Cyprus, Armenië, Slovenië en Letland om een plekje in de finale van zaterdag. Georgië gelooft erin. Tako Gachechiladze zingt het liedje Keep the Faith. Haalt zij de finale ermee, denk je?

Eerste halve finale Eurovisie Songfestival dinsdag 9 mei

Er komen weer allerlei liedjes voorbij in de eerste halve finale. Wie geef jij het meeste kans? Wie gaat er volgens jou winnen?

Tako Gachechiladze met ‘Keep the Faith’ voor Georgië

Tako Gachechiladze zingt het liedje Keep the Faith.

Tako vraagt: wie heeft je verteld dat je je moet verstoppen of dat je uit de weg moet gaan? Kom op: hou het geloof vast!

Een sterke korte tekst, waarvan de kern voor mij is:

Keep the faith
Keep the faith
Remember you are not alone
Hold my hand and come along

Keep the Faith. Remember you are not alone. Je bent niet alleen

Geloven is voor mij geloven dat ik niet alleen ben. Deze tekst roept niet voor niets de aanmoediging: geloof in jezelf! Zo makkelijk is dat niet altijd. En dan vind ik het fijn te mogen geloven dat ik niet alleen ben. Ik ervaar daar God in. Ik hoef me niet te verstoppen en kan me ook niet verstoppen. Gelukkig maar. En als ik me wél liever zou willen verstoppen om wat voor reden dan ook, dan is dat nog oké ook. Want God laat me er niet alleen mee zitten. Ik hoef het niet alleen te doen. Ik bén ook niet alleen.

Blij dat ik mag geloven dat ik niet alleen ben

Ik ben er blij mee. Dat ik dat mag geloven. Ik hoop dat Tako Gachechiladze er ook in blijft geloven. En alle andere kandidaten. Hoe het ook gaat en wat er ook allemaal over ze gezegd is en gaat worden: hou het geloof vast; je bent niet alleen!

I have lost many times; at least from Holland?

En de kansen die ik Tako Gachechiladze geef? Tja, ze zingt in het liedje: ”I have lost many times’. Ik wens het haar niet toe te verliezen, maar eigenlijk wel van Nederland!

Deel dit bericht