Ik hou van je, tot na de dag dat ik je loslaat

Ik hou van je, tot na de dag dat ik je loslaat

Ik word vader.

Het is zo gaaf om alleen al die zin hier neer te kunnen zetten. Op – ja,ja – 1 januari 2016 hopen we onze dochter voor het eerst vast te kunnen houden (alhoewel, maar 4% van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren, dus het wordt eerder om en nabij 1 januari 2016).

 

Het is enorm bijzonder om dit mee te mogen maken. Toen we na 7 weken de eerste echo hadden, was er alleen nog een heel klein, kloppend bolletje te zien. En toch… er kwamen gevoelens boven die ik nog nooit gevoeld had. Een totaal unieke ervaring.

Ik zie enorm uit naar de dag dat ze er is. En heel soms vraag ik me ook af: hoe zal het gaan? Zal ik het goed doen? Toen hoorde ik ‘Terwijl jullie nog bij mij zijn’ van Ali B.

In dit nummer voel je de liefde die hij voor zijn kinderen heeft. Maar… de tijd gaat zo snel. Kinderen worden groot. Liefde vraagt om loslaten: kinderen die hun eigen weg zoeken; die soms dezelfde fouten maken als jij vroeger. Op een gegeven moment komt er ook een soort van afscheid nemen: je kinderen vliegen uit, starten hun eigen leven. Er komt een tijd dat je er als ouder niet meer bent.

Voor mij voelt dat (gelukkig) nog ver weg. Maar ik weet wel dat ik nooit de perfecte vader zal zijn. Ik zal fouten maken en soms tekort schieten. Maar met alles wat in me is zal ik van haar blijven houden. Ik houd haar dicht bij mij en zal voor haar zorgen. Haar laten zien dat er een Vader is die oneindig veel beter voor haar zorgt, meer dan ik ooit kan waarmaken. Ik zal haar laten groeien en helpen om zelf een leven op te bouwen. Haar al mijn liefde geven tot de dag komt dat…

Maar tot die dag houd ik je bij me!

Deel dit bericht