Ed Sheeran – Supermarket flowers

Ed Sheeran – Supermarket flowers

Martijn hoorde de nieuwe song van Ed Sheeran en was meteen verkocht. Kippenvel. Een lied over verlies en dankbaarheid. Over thuiskomen, thuiskomen bij God.

Even luisteren…

Voordat je verder leest, luister eerst naar dit prachtige en ontroerend mooie lied van Ed Sheeran, waarin hij zingt over het verliezen van iemand die je lief is:

Voor oma

Ed Sheeran schreef dit nummer als een eerbetoon aan zijn oma, degene die hem aanmoedigde om de muziek in te gaan. Het nummer gaat terug naar de dag dat ze overleden is en hij de ziekenhuiskamer aan het opruimen is. Herinneringen komen boven en brengen tranen met zich mee. Tranen van gemis maar tegelijk de mooie herinneringen: ‘’een leven met liefde, is een leven dat echt geleefd heeft’’.

Het nummer is zo kwetsbaar, zo mooi en ontroerend. Vooral het refrein, als alle tranen en gedachten samenkomen in een halleluja:

                ‘’Ik zing halleluja
                Jij was een engel in de vorm van mijn (groot)moeder
                Wanneer ik viel was jij er om mij omhoog te trekken
                Spreid je vleugels en ga
                En wanneer God je terughaalt, zal Hij zeggen: halleluja
                Je bent thuis’’

Thuis bij God

Kippenvel! Dit halleluja gaat over dankbaarheid, dwars door de tranen heen. De dankbaarheid voor wie diegene is geweest. Dankbaarheid voor de tijd die je hier samen hebt mogen doorbrengen. Dankbaarheid voor alle momenten dat diegene voor je klaar stond en je opving. Voor de liefde die je van diegene hebt ontvangen en hoe je de ander in je hart hebt gesloten.
Een halleluja dat uitkomt bij Gods halleluja. Zijn kind is terug… is thuis. Ook al snap ik daar niks van en vraag ik me af waarom. Jij bent thuis en ik ben onderweg naar huis.

Straks… zingen we samen weer ons halleluja!

 

(deze blog verscheen ook op de website van Martijn Dekker)

Deel dit bericht