Tips om stemmen te krijgen voor je lijst

Naast het zoeken van de publiciteit door het verzenden van persberichten en inzetten van social media richting het grote publiek is het natuurlijk voor de hand liggend om te beginnen binnen de eigen gemeente. Bij deze een aantal handige tips.

Heb je zelf nog een goede aanvulling? Zet deze dan op de mail dan voegen we deze toe of reageer onderaan de pagina!

  1. Zorg dat je na een druk bezochte kerstdienst met in ieder geval twee mensen en twee laptops of tablets in de hal of koffieruimte staat en vraag mensen ter plekke te stemmen.> Vraag of je aan het begin van de dienst een minuutje mag aankondigen dat je in de hal staat voor je TOP2000dienst
  2. Is er een Facebookpagina? Doe meerdere keren een oproepje! Of misschien is het zelfs een idee om een bericht te sponsoren en zo een nog grotere groep te bereiken.
  3. WhatsApp groep? Schud ze wakker en app over je TOP2000 dienst
  4. Nieuwsmail? Zelfde verhaal: doe meerdere keren een oproepje!
  5. Zondagsbrief en beamer: regel een prominente plek
  6. Briefje ter grootte van een prentbriefkaartje op de stoelen of uitdelen met mogelijkheid invullen top 3. Zorg dan dat je de lijst met te kiezen nummers ook prominent op verschillende plekken hangt. Vraag of je aan het begin van de dienst een minuutje mag aankondigen dat deze lijsten verspreid door de kerk hangen en dat mensen met vragen bij jou terecht kunnen.

Geef een reactie