3e editie Top2000-kerkdienst Huizen was een succes

3e editie Top2000-kerkdienst Huizen was een succes

Derde TOP2000 Viering in Oosterlichtkerk groot succes

De Top2000-viering, die op zondagavond 5 januari 2020 plaats vond in de Oosterlichtkerk, was een groot succes. Meer dan 230 mensen waren afgekomen op deze Top2000-viering. Het was van begin tot eind een geweldig muzikaal spektakel met iconische hits uit de Top2000, uitgevoerd door de “Oosterlicht All Star Band” en het koor “Vamos”.


De band, begeleid door een swingende kopersectie, opende de avond met het thema nummer van deze viering: “Viva la Vida” van Coldplay (ofwel “vier het leven”). Daarna volgden de nummers uit de Top10. Een Top10 die
 in december, door middel van een on-line stemming door gemeenteleden, tot stand was gekomen. In totaal hadden ruim 70 gemeenteleden gestemd op 61 verschillende nummers uit de landelijke Top2000 lijst van NPO radio 2.

De nummers uit de Top10 van Huizen werden door de band, onder leiding van Willem Boersma, en het koor, onder leiding van Frank van Gaal, op indrukwekkende wijze vertolkt. Prachtige gitaar solo’s, mooie piano en orgel partijen en schitterende zangstemmen wisselden elkaar af en kleurden de nummers.

Het waren achtereenvolgens “Hallelujah” van Leonard Cohen (nr 10), “Fragile” van Sting, “God only knows” van de Beach boys, “You Say” van Lauren Daigle, “Oceaan” van Racoon, “True Colors” van Cyndi Lauper, “Zoutelande” van BLØF en Geike Arnaert, “Magnificent” van U2, “Go like Elijah” van Chi Coltrane en “Fix you” van Coldplay (nr.1), die het enthousiaste publiek kreeg voorgeschoteld.

De uitleg van de verschillende nummers, die vaak over Geloof, Hoop en Liefde ging, werd door de twee sprekers (Marco en Renske) enthousiast vertolkt. 

Na afloop van de viering was er nog een afterparty, waarbij nog geruime tijd werd nagepraat over deze bijzonder geslaagde Top2000-viering.

Voor een Foto impressie van de viering: klik op NIEUWS

Deel dit bericht