Motivaties

Een nummer heeft voor ieder weer een andere betekenis. Waarom spreekt nou nét dat ene nummer zo aan? Lees hieronder een aantal motivaties.

Zelf nog niet gestemd? Breng dan jouw stem uit voor een Top2000-kerkdienst dienst bij jou in de buurt of stem mee voor de landelijke Top2000-kerkdienst Top 3!

Default Avatar200
Het Is Koud Zonder Jou – André Hazes

Ieder mens heeft liefde nodig en moet van zichzelf houden om zonder angst te kunnen leven, pas dan kan hij open staan voor de hoogste liefde. Zonder liefde is het koud, extreem koud.

Gestemd door: Joep

I Still Haven’t Found What I’m Looking For – U2

Leven gaat voor mij over verlangen. Verlangen naar wat goed en mooi en waar is, naar geluk.

Zonder verlangen heeft een mens geen motor. Als je 'het' gevonden hebt, val je stil. Als je blijft verlangen, leef je als een open mens, met ruimte voor wat komt en wat je ontvangen zult.

Gestemd door: Rebecca

Default Avatar200
Bohemian Rhapsody – Queen

Muzikaal is dit gewoon het spannendste nummer dat ik ken, met al die muziekstijlen en modulaties door elkaar heen. Daarnaast kan de stem van Freddie Mercury me nog altijd ontroeren en met bewondering vervullen, hij had zo'n stem die je maar eens in de honderd jaar hoort...

Gestemd door: Marieke

Default Avatar200
Another Day In Paradise – Phil Collins

Als bewust wording voor alle mensen die op de vlucht zijn en op straat in een vreemd land zich moeten zien te redden. Of alle mensen die de kust niet eens halen vanwege de veel te gevaarlijke overtocht op een klein bootje zonder voldoende kwalitatieve zwemvesten.

Gestemd door: Anoniem

Default Avatar200
Zombie – The Cranberries

Een lied over de waanzin van de oorlog. In de tekst en in de muziek is die oorlog mee te voelen. Niet alleen de oorlog in de wereld en het geweld - nu zo dichtbij in Parijs. Het gaat ook over de oorlog in je hoofd. Die je verwart, die het onmogelijk maakt je zelf te zijn. Het maakt je tot een zombie. En de aanklacht daar tegen, de zoektocht om daar uit komen, maakt het tot een paaslied. een lied van de opstanding.

Gestemd door: Jaap

Brothers In Arms – Dire Straits

Als waardering voor alle militairen die bij dit nummer terugdenken aan hun uitzending(en). Velen krijgen een naar binnen gekeerde blik als ze dit horen en zijn weer even 'daar'. Dat je 3, 4, 5 maanden met je collega's op die vreemde plek bent geweest is niet te beschrijven. Alleen als je er bij was, weet je welk gevoel dat is: kameraadschap, brothers in arms.

Gestemd door: Fred

Default Avatar200
The Family Tree – Venice

Soms ben je verdrietig als er mensen uit je kring wegvallen, maar weet er komen telkens weer andere mensen bij die om je heen staan en je steunen. Het leven zal altijd door gaan. We missen hen wel, maar blijven de herinneringen vasthouden.

Gestemd door: Wim

Fragile – Sting

Sting schreef het nummer naar aanleiding van de moord op Ben Linder die in Nicaragua door de Contra's om het leven werd gebracht. Het is een nummer over geweld en de kwetsbaarheid van het leven in het licht van terrorisme, pistolen en kogels. Dit nummer uit 1987 is helaas een tijdloos nummer, ook nu nog beseffen we hoe fragiel we zijn, de milieuproblematiek, oorlogen, natuurrampen, vluchtelingenstromen zijn van alle tijden.

Gestemd door: Corne

Default Avatar200
I did it my way – Elvis Presley

Ik houd van mensen, die hun eigen invulling geven aan het leven, uiteraard wel binnen de gangbare normen en waarden. Jonge mensen leren heel veel van wat ouderen, maar ouderen moeten ook openstaan dat jongeren hun eigentijdse draai geven aan het leven van nu. En dat geldt voor ieder individu persoonlijk. Het zou jammer zijn als er geen mogelijkheid bestond om het leven te leven op de manier, zoals ieder persoon denkt dat het goed is.

Gestemd door: Anoniem

Default Avatar200
Tears In Heaven – Eric Clapton

Elke laatste zondag van het kerkelijk jaar denk ik, als ze dit nu eens lieten horen. Mensen zijn bij het verlies van een dierbare zo vaak nog bezig met waar de overledene nu is en hoe de daar zal zijn.
Kom je elkaar echt tegen? Hoe voelt het dan?

Gestemd door: Anoniem

Default Avatar200
Liefde Van Later – Herman van Veen

Deze tekst geeft weer dat ondanks fouten en diepe dalen in een relatie je altijd weer opnieuw kunt beginnen! Dat vind ik een hoopvolle gedachte.

Gestemd door: Anoniem

Top2000-kerkdienst motivatie
I’m A Train – Albert Hammond

De waanzin van het leven waarin we rondjes rennen en altijd maar door gaan. Waar is onze rust?

Gestemd door: Wim-Rien

Default Avatar200
Geloven In Het Leven – 3JS

Na vele jaren met veel gezondheidsproblemen gehad te hebben, geeft dit nummer the spirit! Beter volop leven en genieten....iedere dag! Sinds het moment dat dit nummer uitkwam (en er in april 2010 het onverwachts weer goed ging) is dit mijn nummer!

Gestemd door: Anoniem

Default Avatar200
Avond – Boudewijn De Groot

De zin:" Je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij maar ik geloof in jou en mij" heeft veel betekend in de beginperiode van onze relatie. Hierin kregen we, terwijl we elkaar net kenden, te maken met grote onzekerheid. Toch was het voor ons beiden duidelijk dat we in elkaar geloofden en nog steeds geloven. Dit nummer blijft een warm gevoel geven en herinneringen aan een heftige maar bijzondere periode.

Gestemd door: Els

Default Avatar200
Will You Be There – Michael Jackson

Die grote orka die over het kleine jongetje heen springt. Het beeld van Free Willy wat onlosmakelijk verbonden is met dit liedje. Het maakt je klein van binnen en geeft inzicht in hoe nietig wij eigenlijk zijn aan het heelal. Misschien niet de meest vrolijke gedachte, aan de andere kant relativeert dat de eigen zorgen goed.

Gestemd door: Karolien

Top2000-kerkdienst motivatie
Kijk Omhoog – Nick & Simon

Door rugklachten een jaar uit de running geweest. Aan het begin van mijn come-back op de werkvloer kwam dit lied in de lucht. Ik heb met dit lied mij uit mijn pijnwereldje kunnen halen en dit lied staat voor mij voor je eigen kracht; die iedereen in zich heeft. Maar ook dat je die buiten je "eigen cirkel" kan zoeken én vinden; genieten van kleine dingen en kleine stapjes vooruit is ook goed!! En je niets aantrekken wat MEN ervan vind. Jij leeft JOUW leven...

Gestemd door: Trea

Default Avatar200
De Wedstrijd – Bram Vermeulen

Een lied over het altijd terugkerende verlangen om gezien te worden. Als zoon en vader kijk ik zo naar het gezin waar ik uit voortkom en het gezin waarvan ik vader ben, en vraag mij af: wordt iedereen voldoende gezien. Voor wie de ogen van het geloof gekregen heeft is er wel de overtuiging dat we altijd gezien worden door God de Vader, en dat wij daarvoor geen prestaties hoeven te leveren ...

Gestemd door: Anoniem

Shine On You Crazy Diamond – Pink Floyd

In mijn studententijd had ik de gitaar ontdekt. Ik pingelde er maar wat op. Een vriend leerde mij een liedje erop te spelen. Hij wist een lied dat ik én kon spelen én kon zingen. Pink Floyd met hun duistere en toch ook verlichte album: The dark Side of the moon bood mij een relatief gemakkelijk akkoordenschema maar met een niet te begrijpen tekst: Shine on you crazy diamond.
Ik ben niet veel verder gekomen met de gitaar, maar die 'diamond' van een popsong schittert nog steeds als een prachtige jeugdherinnering. Begrijpen doe ik het trouwens nog steeds niet, maar dat geldt voor steeds meer dingen.

Gestemd door: Harry

Default Avatar200
Imagine – John Lennon

Stel je voor... dat er geen verschillende landen zijn, geen grenzen en geen vluchtelingen. Geen religies, geen godsdiensten en geen mensen die elkaar naar het leven staan in de naam van Allah, of in de naam van God. Stel je voor... niemand heeft iets in zijn of haar bezit, maar alles wordt eerlijk verdeeld: geld, voedsel, goederen, alles! Zouden we dat kunnen (en willen)? Misschien vindt je mij een dromer, maar ik denk dat ik niet de enige ben... samen kunnen we de wereld veranderen en beter maken! Stel je toch eens voor: alle mensen van de wereld, in vrede levend naast elkaar, hand in hand, schouder aan schouder. IMAGINE...

Gestemd door: Anoniem

Motivatie Top2000-kerkdienst
Magnificent – U2

Wandelen gaat zoveel beter met U2 in mijn oren. Kilometers gaan gedachteloos voorbij. Er zijn zoveel mooie nummers op te geven van deze band, die al leven lang aan mijn zijde is. Magnificent, bezingt de liefde, in het bijzonder de liefde van God. En daar kan ik al wandelend over dit kleine stukje aarde geen genoeg van krijgen. Wie wel eigenlijk?

Gestemd door: Harry

Default Avatar200
Nothing Compares 2 U – Sinead O’Connor

Dit was een hit vlak voordat m'n vader overleed. Hij was helemaal fan van het lied; brulde het mee en als het zo uitkwam brulden we samen. Dit lied staat bij mij voor jeugdsentiment; een herinnering aan een erg leuke tijd en tegelijkertijd slaat de tekst erg op het gemis wat volgde na het overlijden van mijn vader toen ik 17 was.

Gestemd door: Chantal

Default Avatar200
Jouw liedje – Claudia de Breij

Sinds ik zelf twee prachtige kinderen heb, moet ik altijd huilen bij dit liedje. Vooral omdat Phileine het ook zo'n mooi liedje vindt en me dan heel hard knuffelt.

Gestemd door: Anoniem

Default Avatar200
Zij Maakt Het Verschil – De Poema’s

In mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik helaas regelmatig te maken met kinderen die overlijden. De eerste keer dat ik naar een begrafenis ging van een meisje wat ik veel verzorgd had werd dit liedje gedraaid tijdens de afscheidsdienst. Nog altijd als ik dit liedje hoor krijg ik kippenvel en moet ik aan Merel denken.

Gestemd door: Rebecca

Default Avatar200
Angels – Robbie Williams

Dit is het laatste nummer wat mijn vader ooit hoorde. Ik zat met mijn broer en onze partners, aan het sterfbed van mijn vader toen op de achtergrond dit nummer draaide. Toeval? Het kreeg voor ons een speciale betekenis en geeft kippenvel als ik het nu hoor.

Gestemd door: Hetty

Top2000-kerkdienst motivatie
The Living Years – Mike & The Mechanics

Dit is lied is voor altijd verbonden aan het overlijden van mijn moeder. Ik hoorde dit nadat de arts ons vertelde dat ze niet meer beter werd. Ze is 2 dagen later overleden. Het lied gaat over het uitspreken van je liefde voor elkaar . En nog steeds doe ik dit te weinig.

Gestemd door: Anoniem