Huizen

Derde TOP2000 Viering in Oosterlichtkerk

Top2000 Viering met Band en Koor

Op zondagavond 5 januari 2020 vindt in de Oosterlichtkerk de derde Top2000-viering plaatsDeze dienst haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2. In de voorgaande jaren was deze viering steeds een groot succes. Deze keer wordt het opnieuw een hele speciale Top2000 viering.

De nummers voor deze viering worden uitgevoerd door de “Oosterlicht All Star Band samen met het koor “Vamos”. Een unieke combinatie. Dit mag je niet missen.

Nummers met Inhoud

In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties teweeg brengen, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over God of over het geloof zoalsWhat if God was one of us” van Joan Osborne,I say a little prayer” van Aretha Franklin, het Hallelujah van Leonard Cohen of God only knows” van de Beach Boys. Ook de band U2 haalt veel inspiratie uit het geloof. Maar denk eens aan het op dit moment bekende nummer You Say van Lauren Daigle, die dit jaar zelfs de GRAMMY kreeg voor de “Best Contempary Christian Song ”. Zelf zegt ze hierover: Het is een reminder dat wanneer ik me zwak of onzeker voel, Gods waarheid juist het tegenovergestelde zegt. Als ik zwak ben is Hij sterk”.

Andere liederen gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood (Tears in Heaven), troost en naastenliefde (Youve got a Friend van Carol King/James Taylor). Maar ook zijn er liederen over de waanzin van oorlog (”Fragile van Sting) of om aandacht te geven aan het lot van vluchtelingen of daklozen zoals: “Another day in Paradise van Phil Collins.
Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

TOP2000 Viering met Thema “Viva la Vida”

Ook dit jaar hebben we voor de Top2000 viering weer gekozen voor een thema. Het thema voor dit jaar is “Viva la Vida” ofwel “Vier het Leven”
Met welke nummers vier jij het leven, uit welke nummers put jij moed, of geven je steun in moeilijke periodes. Zijn het liederen over God of andere liederen uit de Top2000. Zijn het swingende of juist weer ingetogen nummers.

Stemmen op jouw favoriete nummer

Vertel ons welk nummer voor jou betekenis heeft, want ook dit jaar kun jij weer stemmen voor de Oosterlichtkerk top 10. Om te stemmen klik je op de knop “Stemmen” (onder aan de pagina of boven in de balk). De nummers van de top 10 zullen worden uitgevoerd  door de “Oosterlicht All Star Band” samen met het koor “Vamos”. Als je er vorig jaar bij was weet je dat dit een muzikaal feest gaat worden.

Zet de Top2000 viering van  5 januari 2020 alvast in je agenda. Dit mag je niet missen! Aanvang 19:30 en de toegang is gratis.

Snel naar