Huizen

Tweede TOP2000 Viering in Huizen (6 januari 2019 - 19:30)

Het einde van het jaar staat bij de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne of “God only Knows” van de Beach Boys “God Put a Smile Upon Your Face” van Coldplay. Veel van de liederen van Mumfort & Sons lijken een christelijke boodschap te hebben. Ook the band U2 haalt veel inspiratie uit het geloof. Andere nummers blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Zo schreef iemand vorig jaar bij het nummer Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy ” Toen het net uitgebracht was, werd ik op school buitengesloten. Met hart en ziel zong ik dus het ‘niet zonder ons’ mee. Nog steeds worden mensen opzij geschoven“. Zo kennen we allemaal wel een speciaal nummer. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

TOP2000 Viering met Thema “Let it Be”

Dit jaar hebben we voor de Top2000 viering gekozen voor een thema. Het thema voor dit jaar is “ Let it Be” een bekende hit van “The Beatles” Het nummer gaat over het loslaten van je problemen en vertrouwen hebben dat het goed komt.

Paul McCartney de schrijver van dit nummer zei hierover het volgende:

Het was 1968 en ik ging door een hele moeilijke periode in mijn leven. Het einde van de Beatles leek in zicht en ik sliep niet of nauwelijks en voelde me erg beroerd (en dronk en gebruikte veel). Plotseling op een nacht had ik een hele plezierige droom: Mijn moeder, die toen ik 14 was,  was overleden, kwam in die droom naar me toe en verzekerde mij: Het komt allemaal goed, laat het (je problemen) los: “ it’s gone be okay:  just let it be”.

Uit welke nummers put jij moed, of geven je steun in moeilijke periodes. Zijn het liederen over God of andere liederen uit de Top2000. Zijn het swingende of juist weer ingetogen nummers. Vertel ons welk nummer voor jou betekenis heeft, want ook dit jaar kun jij weer stemmen voor de Oosterlichtkerk  top 10.  De nummers van de top 10 zullen worden uitgevoerd  door de “Oosterlicht All Star Band”. Als je er vorig jaar bij was weet je dat dit een muzikaal feest gaat worden.

Zet de Top2000 viering van 6 januari 2019 alvast in je agenda. Dit mag je niet missen! Aanvang 19:30 en de toegang is gratis.

Snel naar