Top 2000 dienst in Leerdam gaat door

Top 2000 dienst in Leerdam gaat door

De Top 2000 dienst in Leerdam, op woensdag 30 december, gaat door. De organisatie wil juist in deze moeilijke tijden het plezier van de muziek en de verhalen van 2020 delen met de mensen thuis.

De afgelopen maanden heeft de organisatie alle persconferenties en noodverordeningen nauwlettend gevolgd. Heel veel opties en mogelijkheden hebben op de vergadertafel gelegen en zijn weer afgevoerd. Uiteindelijk heeft de organisatie besloten om een Top 2000 te organiseren in de Bethelkerk zonder publiek en zonder koor maar wél met een band en interessante sprekers.
De organisatie heeft intussen ervaring opgedaan met de digitale kerkdiensten en andere online activiteiten zodat ook in 2020 heel veel mensen kunnen genieten van de Top 2000 dienst.

Digitale Top2000

Het enorme succes van Top 2000 dienst in 2019 met maar liefst drie bijeenkomsten beloofde veel goeds voor de 2020 versie. En ondanks de Corona epidemie leek het vlak na de zomer toch mogelijk om met een klein koor te starten met repeteren voor de Top 2000 dienst.
“Helaas werden we ingehaald door de werkelijkheid met het stijgend aantal besmettingen,” verzucht organisator Erwin Donga. Het enige waar de organisatie mee aan de slag kon, was de Bethelband.
“Die zijn al een aantal maanden bezig maar de volledige invulling van de dienst bleef een zoektocht,” vervolgt Donga.
Ondanks de vele beperkingen, wil de organisatie de mensen met mooie liederen en aansprekende verhalen hetzelfde gevoel geven als ‘live’ in de Bethelkerk.
Op 30 december 2020 om 19:00 uur zal via het You Tube kanaal van Kerk aan de Linge de bijzondere dienst live worden uitgezonden.

Thema ‘Het goede leven’

De Top 2000 dienst werkt elk jaar met een thema. Voor dit jaar is gekozen voor ‘Het goede leven’, het landelijke thema van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Een jaarthema dat helemaal niet lijkt te passen bij 2020.

“Maar juist door de Coronacrisis ervaren wij hoe kwetsbaar en breekbaar ons welvarend bestaan is en gaan we met elkaar op zoek naar ‘het goede’ dat dieper gaat en misschien wel te vinden is in een mooi lied uit de Top 2000,” legt Donga uit.

“Uiteraard blijft de dienst laagdrempelig, en voor iedereen te begrijpen want de Top 2000 nummers staan in het middelpunt.”

Sjors Fröhlich

De nummers worden omlijst met verhalen van bijzondere sprekers die de hitnummers in een ander licht plaatsen. Burgemeester Fröhlich heeft zijn medewerking al toegezegd en ook Fred Blokhuis, hij is Nederlands gereformeerd predikant en hield bij de EO een pleidooi voor volledige acceptatie van homo’s door de kerk.

Daarnaast is de organisatie bezig om slachtoffers van de Coronacrises een stem te geven; mensen die ziek zijn geweest en revalideren en ouderen die geconfronteerd worden met eenzaamheid.

“De gastsprekers mogen zelf een invulling geven aan hun bijdrage die past bij het thema of bij de hit die hen aanspreekt.”
Elke spreker krijgt een paar minuten de tijd om iets over ‘het goede leven’ te vertellen.

“Het draait uiteindelijk allemaal om de muziek,”, vervolgt Donga. Dit jaar staan onder andere Halleluah (L. Cohen), ‘Nothing else matters’, ‘Heal the world’ en ‘Iedereen is van de wereld’ op de playlist.

Top 2000 deelname pakket

Om ook thuis de sfeer van de Top 2000 te benaderen, is er voor alle mensen die de Top 2000 dienst digitaal willen bijwonen, een verrassingspakket. Dit pakket bevat naast een aantal lekkernijen ook een aantal voorwerpen die nodig zijn om in de dienst te gebruiken.

“Via een scherm is het moeilijk om echt mee te doen. Met dit pakket willen wij het ‘samengevoel’ bewerkstelligen en mensen een actieve rol geven,” legt Donga uit.

Het pakket is gratis te bestellen via de speciale website van de Top 2000 dienst .

“Wij hopen op heel veel aanmeldingen en willen het jaar met een ‘goed-leven-moment’ afsluiten,” aldus Donga.

Deel dit bericht