Passion kerkdienst Lottum

Passion kerkdienst Lottum

Hieronder vind je meer informatie over de locatie en de algemeen contact persoon mocht je vragen hebben over de Top2000-kerkdienst in deze plaats.

Adres:Martk 1Plaats:Lottum
Lottum

Het lijdensverhaal van Christus, groots en muzikaal verteld

In de afgelopen 800 jaar  is het lijdensverhaal van Christus in de dagen voor Pasen steeds weer verteld.
PASSION krijgt in het kader van Horst aan de Maas 800 een regionale variant als in Lottum een eigentijdse versie van het schouwspel wordt opgevoerd onder leiding van Roel Verheggen, die het muzikale project eerder in Boxmeer organiseerde.

Geen rollen
Deze versie van PASSION is niet te vergelijken met de televisieversie. Behalve de rol van Jezus – vertolkt door Roy Verbeek – zijn er geen rollen te verdelen. Deze PASSION is samengesteld met stukken uit de klassieke muziek met werk van componisten als Bach en Karl Jenkins, maar ook uit de popmuziek met werk van o.a. Katy Perry en Muse.

Tijdens de uitvoering krijgen meerdere lijdensverhalen uit de actualiteit een plek: die van de vluchteling,  de gevangene maar ook van hulpverlener die zijn werk probeert te doen…

Bezetting 
In totaal zijn een 40-mans sterk symfonieorkest, a-capella groep Quintella, zangeres Eva Wijnen, twee vertellers en zo’n 100 koorleden betrokken in deze muziekproductie. Alle musici zijn afkomstig uit onze gemeente.

Licht
De Gertrudiskerk in Lottum zal baden in fraai licht, waar tijdens de drie uitvoeringen 1500 toeschouwers een plaats zullen vinden.

|||::
Markt 1, 5973 NR Lottum, Nederland