Elvis-kerkdiensten

Elvis-kerkdiensten

Elvis-kerkdiensten zijn diensten met songs van Elvis en overdenkingen rondom zijn leven en zijn liederen. De diensten worden altijd druk bezocht en staan garant voor een mooie bijeenkomsten.

Elvis song het liefst gospels

‘Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis overleed namelijk op 42-jarige leeftijd in 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar de boodschap zondag is: zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’.

Elvis-kerkdiensten en geloof

De link tussen Elvis en het geloof is dan ook vrij snel gelegd. “Want dit gaat over het leven van heel veel gewone mensen. En ik wil duidelijk maken dat je zelfs als je bijvoorbeeld verslaafd bent nog gewoon welkom bent in de kerk.”

Elvis-kerkdiensten georganiseerd door Fred Omvlee

Dominee Fred Omvlee (Smilde, 1965)  is predikant namens de Protestantse Kerk bij de Koninklijke Marine en Elvis fan. Hij is o.a. uitgezonden geweest naar Afghanistan (2006) en voor de kusten van Liberia (2003-2004) en Libië (2016) en gestationeerd geweest op Curaçao (2007-2009). Aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij in 2010-2011 college over Elvis. Hij slaat graag bruggen tussen moderne cultuur en geloof. In 2013 lanceerde hij de Top2000-kerkdiensten. Zijn stelling is ‘everything is spiritual’  en ‘iedereen is gelovig’. Sinds 2017 durft hij ook Elvis gospels zelf te zingen: How Great Thou Art bijvoorbeeld. Hij is momenteel (2018-heden) Hoofd Geestelijke Verzorging bij de Koninklijke Marine. Hij droomt van een kapel die gewijd is aan geloof en muziek van Elvis Presley. Maar tot die tijd komt hij graag voor een Elvis gospel-kerkdienst naar jouw kerk of organisatie! Voor contact: dominee Fred Omvlee, tel ++31 6 53 44 18 95, fredomvlee@gmail.comwww.facebook.com/fred.omvleewww.twitter.com/fromvlee.