I would die 4You- Prince

I would die 4You- Prince

Ik hoorde dit nummer van Prince en stelde me zo voor dat ik in dat groepje van de twaalf discipelen zat en dat ik bijna 2000 jaar geleden een bijzondere man volgde. Een man die mensen genas en die aan mij vroeg of ik voor mijn vrienden zou willen sterven. En die tegen mij zei dat hij voor mij zou willen sterven. Als discipel had ik gezien dat hij iemand uit de dood had opgewekt en zou kunnen denken; Ja zeg, dat is makkelijk praten! Jij kunt genezen en uit de dood opwekken, dus dan is sterven voor jou geen kunst. Om er dan achter te komen dat Jezus echt doodging en zichzelf niet genas, maar dat Zijn sterven heel anders in elkaar stak dan wanneer ik als gewone discipel dood zou gaan.

Maar ik leefde geen 2000 jaar geleden, ik leef in 2019 en weet dat Jezus voor mij gestorven. Hij heeft zichzelf niet genezen van de dood zoals hij bij Lazarus deed, maar is wel uit de dood opgestaan en heeft ons de heilige Geest gegeven als trooster. Hij is daardoor overal levend aanwezig. Voor mij daardoor ook in dit liedje van Prince, bijna alsof Hij persoonlijk tegen mij zegt:

‘Cause you, I would die for you, yeah
Darling if you want me to
You, I would die for you
You’re just a sinner I am told
Be your fire when you’re cold
Make you happy when you’re sad
Make you good when you are bad
I’m not a human
I am a dove
I’m your conscious
I am love

Hij vraagt ons anno nu. Hij dringt zich niet op. Hij spreekt onze vrije wil aan en zegt: “Want voor jou wil Ik sterven. Liefste, als jij dat ook wilt, zal Ik tevens voor jou sterven en opstaan. Het is al gebeurd, maar wil je voor die waarheid ontwaken zodat je dat met heel je wezen van Mij kunt aannemen? Wil je in Mij geloven? Wil je Mij volgen in Mijn beloften, in Mijn woorden?

Mensen zeggen tegen mij dat je een zondaar bent, maar laat je daardoor niet leiden. Wil je Mij geloven als Ik zeg dat ik je gelukkig maak als je verdrietig bent? Dat Ik je verwarm als je het zo ontzettend koud hebt en dat Ik jou weer helemaal in orde maak? Wil je alsjeblieft in jezelf geloven, omdat Ik, degene die helemaal in jou gelooft, in jou ben gaan leven?

Ik ben een duif; de duif die de Vader mij zond en die op mij rustte en zei: Mijn geliefde Zoon, in jou vind Ik welbehagen. Dat zegt mijn Vader ook anno 2019 tegen jou: In jou vind Ik welbehagen. Je bent mijn kind. De duif die heilige Geest is, stuur Ik jou. Ik ben liefde. Ik zou voor je willen sterven, als je me toestaat. Als je voor die waarheid ontwaakt. Dan red ik jou ondanks je fouten, ondanks jezelf. Als je mij toestaat, dan bevrijd ik jou en neem ik je op in de grootste golf van Goddelijke genade. Ik ben niet te vatten, Ik ben Iemand die je nooit helemaal zal doorgronden, want Ik ben liefde.”

Deel dit bericht