Amsterdam

TOP2000 Kerkdienst Amsterdam (27 december 2020 - 10:30)

Het einde van het jaar staat bij de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen.

Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

Ook in Amsterdam een TOP2000 kerkdienst

Op zondag 27 december 2020 vieren de Protestantse Kerk Amsterdam Osdorp/Sloten, de Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden en de Keizersgrachtkerk samen online een Top2000 kerkdienst. In deze dienst tussen Kerst en Oud&Nieuw laten we ons inspireren door de hits uit de Top 2000 die dat moment door NPO Radio 2 worden uitgezonden. Thema van de diensten is “(Schijn)heilig”.

 

In de laatste dagen van het jaar zendt NPO Radio 2 weer de Top2000 uit. De, volgens de luisteraars, 2000 beste popplaten op een rijtje. De Top2000 staat boordevol mooie nummers over ervaringen van mensen; over vreugde, hoop, vertrouwen, verlies en verdriet. En iedereen kent wel een nummer uit de Top2000 en heeft daar een bepaalde ervaring mee. Heel veel nummers blijken ook prachtig te passen in een kerkdienst.

In goede samenwerking maken de Protestantse Kerk Amsterdam Osdorp/Sloten, de Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden en de Keizersgrachtkerk voor de vierde keer een Top 2000 Kerkdienst. Hierbij worden de gekozen hits, die allemaal in de Top2000 staan, door de band Ithaka & Friends gespeeld. In de Top2000 kerkdienst van dit jaar wordt schone schijn doorgeprikt en wordt onder leiding van ds Martijn van Leerdam op zoek gegaan naar wat werkelijk heilig is.

In verband met de Covid-19-maatregelen is de dienst op zondag 27 december vanaf 10:30uur te volgen vanaf YouTube via https://youtu.be/AkkQIenB_9o. Een dienst vanuit de Keizersgrachtkerk vol met Top2000 krakers van Queen, The Beatles en Adele. Ook de nieuwe nummer één van Dany Vera, Roller Coaster, ontbreekt niet! Om interactie mogelijk te maken kunnen ervaringen met de songs en gebedsintenties (ook vooraf) worden gedeeld via top2000kerkdienst@keizersgrachtkerk.nl.

Groot voordeel – in deze rare tijd – van het online volgen van deze Top2000 kerkdienst is dat uit volle borst kan worden meegezongen!

Snel naar