Top2000-kerkdienst Leerdam groot succes

Top2000-kerkdienst Leerdam groot succes

De op zaterdagavond 29 december in de Bethelkerk gehouden Top2000 dienst trok ruim 400 bezoekers.

De Top2000 dienst van zaterdagavond 29 december met als thema “We have a dream!” zorgde voor veel enthousiasme bij de bezoekers. Liedjes uit de Top2000 werden afgewisseld met indrukwekkende en persoonlijke verhalen van verschillende sprekers. De combinatie gaf de muziek en de teksten een nog veel diepere betekenis. De verbouwde en nieuw ingerichte Bethelkerk was afgeladen vol met bezoekers van jong tot oud.

Top2000 koor en band
Speciaal voor de Top2000 dienst waren ook dit jaar weer een ‘gelegenheids’koor en -band samengesteld. Onder de enthousiaste en professionele muzikale leiding van Anniecke van Delft is drie maanden lang druk gerepeteerd om een tiental Top2000 nummers in te studeren, die tijdens de dienst ten gehore zijn gebracht. Dit jaar waren dat onder meer nummers van Queen (‘We are the Champions’), U2 (‘Pride – In the name of Love’) en Michael Jackson (‘Heal the World’). De pas achtjarige Ronja de Weerd zong zelfverzekerd solo de slotregels van dit mooie nummer. Het met honderden mensen uit volle borst meezingen van ‘You’ll never walk alone’ en ‘Hallelujah’ (het songfestivalliedje van Milk&Honey) bezorgde menigeen kippenvel.

We have a dream!
Veel indruk maakten de sprekers Wilco van Snippenberg en de Syrische vluchteling Jamal Husni, die openhartig spraken over hun levensverhaal en persoonlijke dromen. PKN-voorzitter ds. Saskia van Meggelen riep aan de hand van de droom van Martin Luther King de aanwezigen op om na te denken over hun eigen droom en komend jaar aan de slag te gaan met het waarmaken daarvan. Emma van der Heijden las een tekst uit het dagboek van Anne Frank en haar vertrouwen, ondanks alles, in de goedheid van de mens …

Alle bezoekers kregen na afloop armbandjes uitgedeeld met daarop citaten van Martin Luther King (“I have a dream”), Nelson Mandela (“A winner is a dreamer who never gives up”) en Mahatma Gandhi (“Be the change you wish to see in the world”). Ter inspiratie en als herinnering aan een mooie avond.

Breed publiek
De organisatie was blij met de hoge opkomst, al is het wel de vraag of het gebouw van de Bethelkerk inmiddels niet te klein wordt voor het houden van de zeer druk bezochte Top2000 diensten. Maar met een dergelijke ‘luxe-probleem’ gaat de organiserende werkgroep graag aan de slag, waarbij uitgangspunt blijft om een dienst te houden met een combinatie van mooie muziek en persoonlijke verhalen voor een breed publiek. Eind 2019 volgt de volgende Top2000 dienst!

Deel dit bericht