Top2000-kerkdienst Hattem

Top2000-kerkdienst Hattem

Top 2000 dienst Hattem met thema ‘I want to break free’

 

In Hattem wordt dit jaar opnieuw een Top 2000 dienst gehouden. Deze keer met het thema ‘I want to break free’. De dienst wordt gehouden op donderdag 30 december in de Emmaüskerk aan de Dorpsweg. De aanvangstijd is 15.00 uur. De band Basil uit Kampen verleent live medewerking aan deze bijzondere kerkdienst.

Wie de dienst fysiek wil bijwonen kan zich (binnenkort) aanmelden via de website www.pknhattem.nl. In verband met corona is slechts een beperkt aantal jongeren en ouderen welkom in de kerk. De Top 2000 kerkdienst wordt mede daarom ook digitaal uitgezonden met een link voor meekijken op dezelfde website.

Om 19.30 uur wordt de opgenomen middagdienst nog een keer integraal uitgezonden. “Dit doen we vanwege de vervroeging van de live dienst van de avond naar de middag”, deelt een woordvoerder van de voorbereidingsgroep mee.  “Daardoor kunnen ook belangstellenden die bijvoorbeeld overdag moeten werken deze Top 2000 dienst nog een keer op dezelfde dag beluisteren en bekijken.”

Nummer van Queen

Het thema is gelinkt aan het gelijknamige nummer ‘I want to break free’ van de Britse band Queen. In de Top 2000 diensten worden verschillende nummers uit deze gelijknamige hitlijst ten gehore gebracht. Deze keer komt er een reiziger langs die in gesprek gaat met mensen die zij onderweg tegenkomt. Zij geven haar tips mee voor de verdere reis die ook waardevol kunnen zijn voor anderen.

Band Basil

De Hattemse Top 2000 dienst wordt voor het zevende jaar op rij gehouden. Aan de vijf eerste edities deed Basil ook mee. Vorig jaar gebeurde dat niet in verband met de strenge coronamaatregelen die op dat moment van kracht waren. Dit jaar is de band uit Kampen wel weer van de partij, maar nu dus ’s middags.

Enkele andere nummers die dit jaar ten gehore worden gebracht zijn ‘Blowin in the Wind’ van Bob Dylan en ‘Promise land’ van Bruce Springsteen.

Laagdrempelig karakter

Top 2000 diensten worden sinds 2013 in tientallen Nederlandse steden en dorpen gehouden. In december 2018 is de Stichting Top 2000 kerkdienst opgericht met als droom zoveel mogelijk kerken te inspireren om (pop)muziek een plek te geven in de kerk. Daarbij wordt de blik niet alleen op kerkgangers maar eveneens op in popmuziek geïnteresseerde jongeren en ouderen gericht. Ook in Hattem heeft deze muzikale dienst dit laagdrempelig karakter.

Kijk op website en Facebook

Worden er na publicatie van dit bericht nog wijzigingen in het programma aangebracht, dan wordt dit meegedeeld op www.pknhattem.nl en op het Facebook-account PKN Hattem.

Deel dit bericht