Top 2000-kerkdiensten razend populair: “Bijbel en gebed omlijst met popmuziek”

Top 2000-kerkdiensten razend populair: “Bijbel en gebed omlijst met popmuziek”

Op 28 december 2018 verscheen er een leuk item van NH nieuws over de Top2000-kerkdienst in Wognum.

Heel Nederland is in de ban van de Top 2000 deze dagen. Steve Langreder uit Wognum en Teije Bartstra uit Bobeldijk zijn hier geen uitzondering op. Ze mogen dit weekend zelfs komen optreden. Niet in het Top 2000-café, maar in een kerk in Wognum.

Een paar jaar geleden bedacht de Monnickendamse dominee Fred Omvlee de Top 2000-kerkdienst. Inmiddels is deze variant net als de Top 2000 razend populair: “Het zijn eigenlijk hele gewone kerkdiensten met bijbel en gebed, maar nu omlijst met de mooiste popmuziek uit de geschiedenis”, vertelt Domine Omvlee.

En de kerk in Wogmum is niet de enige die moderne muziek ten gehore brengt: “Op dit moment staat de teller op de 121 kerken die meedoen, en we verwachten dat we naar de 150 gaan”, zegt dominee Omvlee.

De twee jongens treden zondag op in de kerk van Wognum met tien nummers uit de top 2000 nummers die ook nog eens goed bij de kerkdienst passen: “Er is opvallend veel muziek waar op de achtergrond toch een Bijbelse tekst of een verwijzing naar God of de kerk in zit, en dat weten kerken dan ook heel mooi in hun diensten te verwerken”, legt Teije uit.

Lees hier het volledige artikel en ander nieuws uit de regio Noord-Holland.

Deel dit bericht