ERMELO – Meer dan 40 zangers en zangeressen zingen mee in het Top 2000-koor dat is samengesteld voor de Top 2000-dienst op zaterdag 30 december in de Immanuelkerk in Ermelo. Niet eerder was het koor voor deze speciale dienst zo groot.

“Ik ben verrast over het aantal aanmeldingen en de zeer uiteenlopende leeftijden van het koor. Deelnemers komen uit Ermelo, Harderwijk en omgeving, velen kenden elkaar van tevoren niet en dan is het mooi daar één geheel van te maken. Het enthousiasme spat er vanaf tijdens de repetitie-avonden”, zegt Reinier van Hoek, die het 45 stemmen tellende koor begeleidt met zijn band Pick Up Together uit Harderwijk. “Daarnaast werkt een aantal muzikanten uit de gereformeerde kerk van Ermelo mee, waardoor we een formatie hebben van muziek en koor die er absoluut mag zijn. Ik kijk nu al uit naar een hele mooie Top2000-kerkdienst!”

De Top 2000-dienst wordt voor het derde jaar op rij gehouden op initiatief van de gereformeerde kerk. Het wordt dit jaar een feest van herkenning voor jong en oud. Zo komen onder meer ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld, dat in 2016 op nummer 55 stond in de Top 2000 (lijst 2017 is nog niet bekend), ‘Circle of Life’ van Elton John (nummer 1023 in 2016) en ‘Thinking out Loud’ van Ed Sheeran voorbij, vorig jaar op nummer 125.
Het thema van de dienst is ‘The Final Countdown’, een nummer dat eveneens te vinden is in de Top 2000, maar ook verwijst naar het Bijbelgedeelte dat dit jaar centraal staat tijdens de dienst. Het Bijbelboek Prediker vormt de rode draad tijdens de dienst, waarin staat dat voor alles een tijd is.

De Top 2000-dienst begint om 19.30 uur, de deuren van de Immanuelkerk aan de Stationsstraat 137 in Ermelo gaan om 19.00 uur open. Na afloop is iedereen welkom voor een hapje en een drankje tijdens de Top 2000-afterparty.

©2018 Mede mogelijk gemaakt door: PKN Nederland & Webshifters.com

Log in with your credentials

Forgot your details?