Eelde

[vc_message style=”square” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-bullhorn”]

De organisatie heeft te kennen gegeven ook in 2017 een Top2000-kerkdienst te gaan organiseren.
Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie!

[/vc_message]

TOP2000 kerkdienst in Eelde op 18 december 2016

Na een jaartje pauze is het op 18 december weer zover: vanaf 16.00 uur zal de Dorpskerk van Eelde weer gevuld zijn met live muziek uit de Top2000. De band staat onder leiding van Mathijs van Til (o.a. BrotherTill en Katell). Miou Amadée van Roots Rising zal de vocals voor haar rekening nemen.

STEM hier op je favoriete nummers. En bekijk hier de huidige top 10 van Eelde.

Huh!? Popmuziek in de Dorpskerk?

Het einde van het jaar staat de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

Het begon in Eelde

Weet je trouwens dat het idee voor een Top2000 kerk in 2013 voor het eerst werd uitgesproken door dominee Fred Omvlee (kon. marine) én dominee Kaj van der Plas (Eelde-Paterswolde)? Dat lees je Grandioze Top 2000 kerkdienst in Eelde.

Kerk wordt café

De Top2000 kerkdienst in Eelde onderscheidt zich van andere, doordat de traditionele vorm van een kerkdienst wordt losgelaten. Het evenement heeft in de Dorpskerk meer de stijl van de televisie-uitzendingen van Top2000 à GoGo. De stoelen zijn uit de kerk verwijderd, er is een bar waar drinken (en drank) wordt verkocht, en de muziek met het verhaal dat die vertelt staat centraal.

SNEL NAAR